Cookie Brownie Cheesecake - 3 in 1 amerikansk lyxkaka!

Cookiebrowniecheesecake bakalite.se 2

När du inte vill behöva välja vad du ska baka är det här en lösning.

Tre olika godsaker i en och samma kaka, det kan vara det smartaste fikat hittills.

Lätt att baka men det tar lite tid eftersom du ska göra tre olika degar men så värt det.
Det räcker långt och du väljer själv vilken storlek du vill skära upp kakan i. Storleken på bilden gav 30 stycken, efter att först ha skurit rent kanterna.

Eventuellt åt jag upp kantbitarna bara sådär.

Det blir ju väldigt amerikanskt när man blandar tre just amerikanska klassiker.

En botten av American cookie, ett mellanlager av maffig Chocolate brownie och  ett avslutande lager av krämig Cheesecake.

Kan det blir för mycket av det goda? Jag säger nej.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:
20-40 bitar

Cookie:
225 g smör
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
1 st ägg
5 dl mjöl
1½ dl havregryn
1¼ tsk salt
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Brownie:
175 g smör
2 st ägg
1½ dl farinsocker
1 dl strösocker
1½ dl kakao
1½ dl mjöl
2 tsk frystorkat kaffe ( ex espressopulver)
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
100 g choklad, mörk

Cheesecake:
100 g choklad, vit
300 g färskost
½ dl socker
2 st ägg
1 msk vetemjöl
½ tsk vaniljpulver

et Instruktioner:
1. Ta fram smör, ägg och färskost så att de blir rumstempererade.

2. Smält den vita chokladen och låt svalna.

Kakdeg:
3. Klä en ugnsform, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.

4. Vispa rumstempererat smör och socker krämigt.

5. Tillsätt ägget och vispa slätt.

6. Blanda mjöl, havregryn, salt, vanilj och bakpulver.

7. Tillsätt mjölblandingen och vispa slätt.

8. Tryck ut kakdegen jämnt och ställ formen i kylen medan du gör brownielagret.

Brownie:
9. Sätt ugnen på 175 grader.

10. Smält smöret.

11. Blanda kakao, mjöl, kaffepulver, bakpulver och vaniljpulver.

12. Vispa smör, socker och ägg slätt.

13. Vispa ner de torra ingredienserna och blanda slätt.

14. Häll smeten ovanpå kakdegen och bred ut jämnt, ställ formen i kylen medan du gör cheesecakefyllningen.

Cheesecake:
15. Vispa ihop rumstempererad färskost, socker, mjöl och vaniljpulver.

16. Vispa ner rumstempererade ägg.

17. Tillsätt den smälta vita chokladen och vispa slätt.

18. Häll smeten ovanpå brownien och bred ut jämnt.

19. Grädda i mitten av ugnen i 25-35 minuter, eller tills kanterna stannat och mitten av kakan är lite rörlig.

20. Låt svalna helt och ställ sedan i kylen över natten.

21. Skär i mindre bitar och servera gärna med bär. Eller bara som den är förstås.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar