Cookiecupcakes med vaniljfrosting

DSC_0479
DSC_0515

Antal: 12 stycken
Tid: 1 timme

100 g smör
2 ägg
1 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1 nypa vaniljpulver
2 dl vetemjöl
150 g mörk choklad, knappar

Frosting
200 g färskost
1 dl vispgrädde
3 msk muscovadosocker
1 nypa vaniljsocker

jordgubbar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Vispa ägg, farinsocker och strösocker för hand i en skål. Tillsätt vaniljpulvret.
3. Häll i smöret under vispning. Vänd ner vetemjölet och till sist 120 gram chokladknappar.
4. Använd en glasskopa för att fylla muffinsformarna 3/4-delar. Strö över resten av chokladknapparna på toppen och ställ in mitt i ugnen i 9 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
5. Frosting: Vispa färskosten med muscovadosocker och vaniljpulver. Tillsätt grädden och vispa till en fluffig frosting.
6. När bottnarna har blivit helt kalla kan du dekorera med frosting och valfri topping, jag tog jordgubbar!

Lämna en kommentar