Cowboysoppa med rostat tortillabröd

FullSizeRender

6 port

45 min

  • ca 900 gram potatis
  • ca 800 gram nötfärs (eller annan valfri färs)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 gram färska champinjoner
  • 2 msk grönsaksfond (eller annan valfri)
  • 1 dl osötad chilisås
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 frp passerade tomater
  • 4-6 dl vatten
  • 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • cayennepeppar
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • 2 st Tortillabröd Medium
  • Vitlökssmör (se recept nedan)
  • 1 klick gräddfil/ mini creme fraiche

Vitlökssmör:

  • 2 msk smör
  • 2 msk Philadelphia light
  • 2 vitlöksklyfotor
  • flingsalt
  • ev. lite färska hackade örter

Nu är det kallt i de flesta vrår i vårt avlånga land, då tycker jag det var dags för en värmande cowboysoppa med färs och potatis. Som vanligt; enkelt men smakrikt och gott!

Gör så här:

  1. Hacka upp löken och vitlöken.
  2. Stek på den lätt tillsammans med färsen.
  3. Tillsätt 2-3 dl vatten och fonden och låt koka upp.
  4. Ska och skör under tiden upp potatisen i mindre bitar.
  5. Hacka även paprikan och dela på champinjonerna.
  6. Tillsätt chilisås, tomatpuré, passerade tomaterna, matlagningsgrädden och kryddor. Späd med mer vatten vid behov.
  7. Lägg i potatis, champinjoner och paprika. Låt koka under lock tills potatisen är klar, ca 15-20 min.
  8. Blanda ingredienserna till vitlökssmöret i en skål.
  9. Bred det på båda sidor av tortillabrödet och klipp brödet i strimlor. Fördela på en plåt och kör i ugnen ca 15 min på 175 grader.
  10. Servera gärna soppan med en klick gräddfil eller creme fraiche.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar