Cowboysoppa med rostat tortillabröd

6 port
45 min
- ca 900 gram potatis
- ca 800 gram nötfärs (eller annan valfri färs)
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 150 gram färska champinjoner
- 2 msk grönsaksfond (eller annan valfri)
- 1 dl osötad chilisås
- 3 msk tomatpuré
- 1 frp passerade tomater
- 4-6 dl vatten
- 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad oregano
- cayennepeppar
- salt
- peppar
Tillbehör:
- 2 st Tortillabröd Medium
- Vitlökssmör (se recept nedan)
- 1 klick gräddfil/ mini creme fraiche
Vitlökssmör:
- 2 msk smör
- 2 msk Philadelphia light
- 2 vitlöksklyfotor
- flingsalt
- ev. lite färska hackade örter
Nu är det kallt i de flesta vrår i vårt avlånga land, då tycker jag det var dags för en värmande cowboysoppa med färs och potatis. Som vanligt; enkelt men smakrikt och gott!
Gör så här:
- Hacka upp löken och vitlöken.
- Stek på den lätt tillsammans med färsen.
- Tillsätt 2-3 dl vatten och fonden och låt koka upp.
- Ska och skör under tiden upp potatisen i mindre bitar.
- Hacka även paprikan och dela på champinjonerna.
- Tillsätt chilisås, tomatpuré, passerade tomaterna, matlagningsgrädden och kryddor. Späd med mer vatten vid behov.
- Lägg i potatis, champinjoner och paprika. Låt koka under lock tills potatisen är klar, ca 15-20 min.
- Blanda ingredienserna till vitlökssmöret i en skål.
- Bred det på båda sidor av tortillabrödet och klipp brödet i strimlor. Fördela på en plåt och kör i ugnen ca 15 min på 175 grader.
- Servera gärna soppan med en klick gräddfil eller creme fraiche.