Crème Brûlée med Baileys Strawberries & Cream

Creme brulee Baileys bakalite.se 8

En ständig vinnare när det ska väljas dessert är Crème Brûlée. Om man då smaksätter den med en god likör så blir den väl ännu godare?

Svar: ja!

Jag valde Baileys Strawberries & Cream och det blev löjligt gott, den är mild och lagom söt och passar så bra i den här formen.

Servera gärna med jordgubbar om det är säsong för det.

Se till att välja ugnståliga koppar eller formar, jag har använt koppar från Pillivuyt, min vana trogen.

Du kan självklart välja att smaksätta med en annan likör, välj din favorit!

Recept på den klassiska varianten hittar du här och den kan du också smaksätta med kryddor eller liknande.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:

Baileys Crème Brûlée
4 st

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ tsk vaniljpulver
1 dl Baileys Strawberries & Cream
5 st äggulor
3/4 dl strösocker

Topping:
4 msk strösocker

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 150 grader och sätt in ett galler i mitten.

2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljpulver. Ta från värmen och låt svalna något.

3. Rör ner Baileys eller den likör du vill smaksätta med.

4. Vispa samman äggulor och socker, tillsätt smeten och vispa slätt.

5. Sila eventuellt smeten innan du fördelar den i fyra små ugnståliga formar eller koppar.

6. Ställ formarna i en djup ugnsform och häll i hett vatten till ungefär hälften av formarna.

7. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter, de ska vara något lösa i mitten men kanterna ska ha stadgats.

8. Låt svalna helt och förvara i kylen, gärna över natten.

Topping:
9. Strö ½ msk strösocker på puddingarna och bränn av med en brännare tills sockret smält och fått färg.

Om du inte har en brännare går det att göra det i ugnen istället. Sätt då på grill 250 grader, ställ alla formar på ett galler och grädda tills sockret smält och fått färg.
Håll koll!

 

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar