Curry kycklinggryta

IMG_2490

6 port

40 min

  • 900 gram kycklingfilé
  • 300 gram ris
  • 250 gram kokosmjölk lätt från Santa Maria
  • 1-2 dl lättmjölk
  • 1 gullök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk kycklingfond
  • 1,5 msk curry
  • 0,5 msk gurkmeja (valfritt)
  • salt
  • peppar

Kombinationen mellan kyckling och curry är ett strakt barndomsminne för mig. Jag tycker fortfarande att det är otroligt gott. Grytor överlag tycker jag nästan alltid går hem.

Gör så här:

  1. Ansa och skär upp kycklingen i mindre bitar
  2. Hacka löken fint
  3. Stek en yta på kycklingen tillsammans med den hackade löken i lite olja
  4. Salta och peppra
  5. Häll över kokosmjölken, mjölken, sambal oelek och fonden.
  6. Smaka av med gurkmeja och curry. Låt koka upp och sjud i ca 30 min
  7. Koka under tiden upp riset
Emma Cedborger

2 Kommentarer

  1. Rebecka den mars 31, 2021 kl 21:24

    Låter verkligen hur gott som helst 👍 men i ingrediens listan står ingen lök, men i beskrivningen står att man ska hacka lök? Är det gullök du menar då?

    • Emma Cedborger den april 8, 2021 kl 17:10

      Tack för att du sa till jag har justerat det nu! 🙂

Lämna en kommentar