Näringsrika daimsnittar

IMG_4076

Daimsnittar bakade med havregryn, solrosfrön och pumpafrön! Sötade med kokossocker och lite sirap. Farligt goda och väldigt enkla att slänga ihop.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till cirka 20 snittar
Du behöver:
100 g rumsvarmt smör, mjukt
0,5 dl kokossocker
2 msk ljus sirap
2 dl havregryn
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
2 msk potatismjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk xantangummi (eller 1 tsk fiberhusk)
56 g hackad daim

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Vispa smör, kokossocker och sirap krämigt med en elvisp.
3. Mixa havregrynen fint och tillsätt sedan pumpafrön och solrosfrön. Mixa lite till men inte för fint, det ska vara lite crunch.
3. Nyp ihop alla ingredienser till en deg.
4. Dela degen i två lika stora delar och rulla till längder, ungefär lika stora som plåten.
5. Platta till längderna lätt och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-17 minuter.
6. Låt längderna svalna i några minuter innan du skär dom i snittar. Låt sedan snittarna svalna helt på plåten.

Lämna en kommentar