Dessert i glas med jordgubbar och citron

IMG_7223

Hur gör man en helt vanlig citronkladdkaka lite extra festlig? Jo du lägger den i ett glas med lite fluffig vispgrädde och massvis med jordgubbar!

Denna dessert är busenkel att göra men väldigt, väldigt god. Glutenfri samt bakad med mindre socker!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Citronkladdkaka
Du behöver:
125 gram smör
1,5
dl mandelmjöl
0,75 dl majsmjöl
0,75 dl strösocker (eller sockerersättning)
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
Rivet skal från 2 citroner
3-4 msk nypressad citronsaft

Topping
Du behöver:
500 gram färska jordgubbar
5 dl vispgrädde (Lite vaniljsocker efter smak)

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt det svalna en aningen. Tillsätt sedan resterande ingredienser och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
3. Häll smeten i din form och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Kladdkakan ska ha fasta kanter men vara riktigt kladdig i mitten.
4. Låt svalna helt i kylskåpet, gärna över natten.
5. Montering - Skär kladdkakan i små kuber.
6. Hacka jordgubbarna och vispa grädden fluffig.
7. Fördela i portionsglas - Ät och njut!

Lämna en kommentar