Drömmig Jordgubbstårta 

Facetune_10-07-2020-22-56-46 (2)

För tårtbottnarna:

  • 5 ägg
  • Lika stort glas med socker som höjden ägg blir
  • Lika stort glas med hälften potatismjöl och vetemjöl
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Fyllning:

  • 7,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl socker
  • 6 äggulor
  • 0,75 dl maizena
  • 4,5 dl mjölk
  • 50g smör
  • Jordgubbar

Detta är en magiskt god jordgubbstårta, fyllningen är så otroligt enkel och passar så bra med den luftiga tårtbotten och dem fräscha jordgubbarna. Denna tycker jag verkligen att ni ska testa!

Gör så här:

  1. Börja med att värma ugnen på 175 grader.
  2. Ta tre lika stora glas och knäck i 5 ägg i ett glas.
  3. Fyll på det andra glaset med socker så att det når samma nivå som äggen.
  4. Ta det tredje glaset och fyll det till nivån av äggen med hälften potatismjöl och hälften vetemjöl.
  5. Lägg i vaniljsocker och bakpulver.
  6. Vispa äggen med sockret pösigt. Det ska bli ljusgult, nästan vitt.
  7. Sikta i mjölblandningen och vänd smeten försiktigt tills allt är jämnt fördelat.
  8. Häll smeten i en bakplåtsklädd 24cm form med höga kanter eller två former med lägre kanter.
  9. Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter, tills en sticka kommer ut utan smet.
  10. Förbered under tiden vaniljsåsen.
  11. Värm upp mjölken tillsammans med vaniljsocker och vaniljpulver i en kastrull.
  12. Lägg äggulorna i en bunke med socker och maizena.
  13. Blanda till en klumpfri blandning.
  14. Häll ungefär en halv dl av den varma mjölkblandningen i äggblandningen och vispa tills det är jämnt fördelat.
  15. Häll i ungefär hälften av mjölkblandningen i äggsmeten och vispa tills det är jämnt fördelat.
  16. Häll äggblandningen tillbaka i kastrullen med resten av mjölken och låt småkoka tills såsen tjocknar.
  17. Ställ åt sidan och lägg över plastfolie som nuddar krämen, då blir det ingen hinna på vaniljkrämen.
  18. Låt tårtbotten svalna helt i formen och dela antingen i mitten om det är i en form med hög kanter eller fina till toppen om det är i en form med två bottnar.
  19. Vispa grädden så att den är fast.
  20. Vänd i hälften av vaniljkrämen i grädden försiktigt.
  21. Bre på resten av vaniljkrämen på första botten.
  22. Lägg på ett lager av vaniljkrämsgrädden ovanpå vaniljkrämen.
  23. Lägg på andra vaniljbotten och spackla med resten av grädden och dekorera jordgubbar.
  24. Tårtan är godast om den får gotta till sig till dagen efter.
Medina Sehic

Lämna en kommentar