Dry jerk jerk

Jamaica-Jerk_V3A1481_klar_lighter_cream (1)

1 burk

Ingredienser:

 

  • 1 1⁄2 msk lökpulver
  • 1 1⁄2 msk vitlökspulver
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 msk torkad timjan
  • 1⁄2 msk mald vitpeppar
  • 1⁄2 msk mald kanel
  • 1 msk mald kryddpeppar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1⁄2 msk riven muskot
  • 2 msk mörkt muscovado- socker
  • 1 msk cayennepeppar

Den här torra kryddblandningen går att använda till mycket mer än bara jerk, den är perfekt att ha färdig i skafferiet. Jag kombinerar den med wet jerk när jag grillar.

FOTO - Christian Gustavsson

Gör så här:

Mät upp ingredienserna, lägg i en skål och blanda väl.
Lägg över jerkblandningen i en rengjord glasburk med tättslutande lock.
Kryddblandningen håller länge förvarad i skafferiet.

Lämna en kommentar