Chokladbräck med glöggrostade nötter & salt

Chokladbräck glögg bakalite.se 2

Chokladbräck i två lager som toppats med glöggrostade nötter och salt, gott minsann!

Nej, det går säkert inte att säga att att man rostar något i glögg, det är ju vätska och måste det inte vara torrt för att rostas? Förmodligen men så blev det nu. Glöggrostat.

Välj vilka nötter du vill, jag använde naturella men om du väljer saltade nötter så kan du skippa att salta efteråt.

Välj också vilken typ av choklad du vill använda, valde mörk och vit här.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:

100 g mörk choklad
150 g vit choklad
3 dl nötter, naturella
1 dl glögg
flingsalt

Instruktioner:

1. Smält den mörka chokladen och bred ut på ett bakplåtspapper i en form eller på en bricka.

2. Ställ åt sidan för att svalna något och sedan i kylen i tio minuter.

3. Grovhacka nötterna och rosta under omrörning i en torr panna tills de börjar få lite färg.

4. Tillsätt glögg och rör om, låt puttra tills det mesta av glöggen är borta.

5. Bred ut nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna.

6. Smält den vita chokladen och bred ut ovanpå den märka.

7. Bryt nötterna i mindre bitar och strö ovanpå den vita chokladen.

8. Toppa med flingsalt.

9. Ställ in i kylen att stelna. Bryt eller skär chokladen i bitar.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar