Emma Cedborger

Välkommen till en fin balans mellan proteiner, kolhydrater och fett. Mitt största intresse – ja, faktiskt före matlagning, är träning och därmed även att få i mig bra och näringsrik mat. Matintresset kom när jag upptäckte att bra mat är precis så tråkig som du väljer att den ska vara! 
Jag heter Emma Cedborger, är 32 år och tvåbarnsmamma. Jag har precis lika många (få) timmar som alla andra på dygnet och kommer mestadels bjuda mat som går snabbt och som fungerar för hela familjen.
Emma Cedborger

Linsbolognese

Av Emma Cedborger | februari 25, 2021

På kvällens meny stod det en husmansklassiker i vegetariskt tappning. Närmare bestämt en linsbolognese med smaker av vitlök, tomat och basilika.

Panerad torsk med kall gruk- & dillsås

Av Emma Cedborger | februari 23, 2021

Ni som följt mig och mina recept ett tag vet att fisk inte är är någon favvo, rent av att jag inte åt det alls för bara ett par år sen. Därmed vill jag säga att de fiskrecept som jag delar med mig av delar jag med omsorg och jag har även fått stöd av andra icke fiskälskare genom åren – det här receptet passar ALLA, fiskälskare och motsatsen till det.

Och såsen då, ärligt talat är det den som gör det. Minns ni den kalla vita fisksåsen som serverades till fisken i skolan? (jag hoppade fisken redan då faktiskt, men inte idag)

Clubsandwich på sötpotatis

Av Emma Cedborger | februari 20, 2021

En “smörgås” i lager med kyckling, bacon, dressing och grönsaker på sötpotatis i skivor. En ganska så trevlig kombo om jag får säga det själv.

Kreolsk gryta med fläskfilé och chorizo

Av Emma Cedborger | februari 18, 2021

Gillar ni grytor? Jag tycker det är väldigt trevligt med smakrika grytor som går att variera i olika smakerkombinationer. Det här receptet innehåller fläskfilé som bas och en lite kryddigare korv där du kan välja din favorit.

Ceasarsallad

Av Emma Cedborger | februari 15, 2021

Kycklingsallad med bacon, krutonger och ost – det är en riktigt härlig kombo. Addera sallad, cocktailtomater och gurka och rätten är klar.

Ugnsomelett med potatis

Av Emma Cedborger | februari 14, 2021

En snabb och smidig lunch med lite “tager vad man haver”, perfekt att ta till vid kylskåpsrens. Därför blir omeletten lätt varierad och man kan använda lite vad man gillar. Idag blev det med smak av kalkonbacon, purjolök och paprika.

Cowboysoppa med rostat tortillabröd

Av Emma Cedborger | februari 10, 2021

Nu är det kallt i de flesta vrår i vårt avlånga land, då tycker jag det var dags för en värmande cowboysoppa med färs och potatis. Som vanligt; enkelt men smakrikt och gott!

Quesadillas med tomatsallad

Av Emma Cedborger | februari 9, 2021

Den här rätten går egentligen att variera och anpassa efter vad man har i kylen; kyckling, överbliven tacofärs, bönröror, ost och skinka – ja, ni fattar. Kärt barn har många namn. Hur gör du gillar du dina quesedillas?

Chokladbanan med nötter

Av Emma Cedborger | februari 6, 2021

Efterrätt eller mellis? Kombinationen av banan, choklad och nötter är magi. Gratinera det i ugnen för att få till en efterrättskänsla som likväl passar att äta till mellis.

Helstekt fläskfilé i ugn

Av Emma Cedborger | februari 5, 2021

Här kommer helgmiddagen! En helstekt, fylld, fläskfilé som bakas i ugnen så du kan göra annat under tiden! Perfekt om man väntar gäster eller bara vill ta ett glas i lugn och ro!