Emma Cedborger

Välkommen till en fin balans mellan proteiner, kolhydrater och fett. Mitt största intresse – ja, faktiskt före matlagning, är träning och därmed även att få i mig bra och näringsrik mat. Matintresset kom när jag upptäckte att bra mat är precis så tråkig som du väljer att den ska vara! 
Jag heter Emma Cedborger, är 32 år och tvåbarnsmamma. Jag har precis lika många (få) timmar som alla andra på dygnet och kommer mestadels bjuda mat som går snabbt och som fungerar för hela familjen!
Emma Cedborger

Rödbetssallad

Av Emma Cedborger | december 21, 2021

Jag tycker att rödbetor är en jättebra och god råvara, men jag får ärligt erkänna att den inte används så flitigt här hemma förutom justs vid högtiderna när jag gör det här goda rödbetssalladen.

Jansons frestelse

Av Emma Cedborger | december 21, 2021

Jul, jul.. strålande jul!
En Jansons ska snart förberedas här hemma inför julafton på fredag – ett måste på julbordet, jag fegar dock ut och skippar anjovisen.

Långkokta fläskotletter

Av Emma Cedborger | oktober 14, 2021

En puttrande gryta på spisen känns som lite lyxigt såhär på hösten – som att det hör till och hör ihop tända ljus och murrigt mörker. Långkok är ju inte bara gott utan smidigt också eftersom att det till stor del sköter sig själv.

Smakrik köttfärsås

Av Emma Cedborger | september 24, 2021

Vi kom precis hem från en resa från Gran Canaria och det enda jag var sugen på var just den här smakrika och mustiga, riktigt höstiga, köttfärssåsen!

Ugnsbakad falukorv

Av Emma Cedborger | september 13, 2021

En snabblagad måltid som sköter sig själv i ugnen! Perfekt en måndag kväll kombinerat med div kvällsaktiviteter att bara slänga ihop och äta.

Bananbröd

Av Emma Cedborger | september 4, 2021

Bananbröd är helt perfekt att baka när det blir lite övermogna bananer liggandes hemma. Jag gillar att blanda ner lite nötter i också för att få till en bra crunch.

Köttfärslimpa med potatis och gräddsås

Av Emma Cedborger | september 2, 2021

Jag tycker att färs är en himla bra råvara faktiskt, vego som animalisk. Variationen är stor och du kan är det likväl till vardags som fest beroende på hur du väljer att tillaga det.
Att sen blanda ihop några få ingredienser i en skål, forma det till en limpa och köra in det i ugnen höjer ju känslan av att det är lättlagat också!

Expresslasagne

Av Emma Cedborger | augusti 23, 2021

När det enkla ska gå så snabbt som möjligt utan att tumma på smaken för familjen. Passar även perfekt som matlåda så passa på att laga flera portioner när du ändå är igång!

Av Emma Cedborger | augusti 9, 2021

Är sommaren påväg bort? Jag vet inte, men jag vet att den här ljumna pesto- och mozzarellasalladen passade väldigt bra den här regniga måndagen.

Tomatsallad med vitost och kycklingbacon

Av Emma Cedborger | juli 22, 2021

Varma dagar – jag varken känner för att laga mat eller egentligen inte heller att äta den. Kalla maträtter känns betydligt mer lockande än heta grytor just nu så jag går all in på det.