En höstig äpplepaj utan socker

982CDAEF-0880-42F2-83AB-E7716CB82D7D

6 port

40 min

  • 3 äpplen
  • 3 msk kanel
  • 4-6 msk lågkalori äpplemos
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 dl vaniljkvarg
  • 1 ägg
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 2-3 msk sötningsmedel
  • 1 tsk fiber syrap/ agave
  • 2 nypor vaniljpulver (kan uteslutas)
  • 1 tsk salt (med fördel flingsalt)

Tillbehör:

  • Vaniljkvarg
  • Vaniljglass
  • Vaniljsås

Det här receptet ger dig ett perfekt tillfälle att ta tillvara på den hemplockade äpplena.

Efterrätter som funkar lika bra som mellis känns som lyx en helt vanlig tisdag, framförallt nu när hösten smyger sig på utanför.

Den här äpplepajen är lika god kall som varm och du kan också byta ut äpplena mot annan frukt som päron, rabarber eller bär.

Gör så här:

  1. Hacka äpplena i små tärningar. Skala om du inte vill ha det kvar.
  2. Lägg äpplebitarna i en skål och blanda med kanel och äpplemoset.
  3. Förgrädda i ugnen ca 10 min på 200 grader.
  4. Smält smöret och hacka nötterna.
  5. Blanda alla ingredienser till en deg.
  6. När äpplena förgräddats smular du degen över dem och kör i ugnen ca 30 min på 200 grader.
  7. Servera med fördel med vaniljkvarg från skånemejerier.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar