Snabb Köttfärssås

IMG_9522

För 4 portioner behöver du:

  • 500g nötfärs
  • 1 finhackad gullök
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 0.75 dl ketchup
  • 4,5 dl vatten
  • 1,5 tsk grillkrydda
  • 2 msk vispgrädde
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 2 krm cayennepeppar (valfritt)

Gör så här:

  1. Börja med att fräsa din nötfärs och din lök i lite matolja på hög värme. Fokusera på att köttet inte ska ha klumpar, separera klumparna med en träslev, stekspade, gaffel eller liknande.
  2. När färsen börjat få jämn färg och lite yta, häll i alla kryddor och stek till dem i 10-15 sekunder.
  3. Häll i mjölet och rör runt det tills det inte finns några mjölklumpar och det blandat sig med färsen.
  4. Häll i din ketchup, blanda runt lite och häll direkt på vattnet.
  5. Blanda tills det blivit en jämn sås.
  6. Tillsätt då din grädde, låt puttra i 3-4 minuter och servera!
Medina Sehic

Lämna en kommentar