Snabb Köttfärssås

För 4 portioner behöver du:
- 500g nötfärs
- 1 finhackad gullök
- 1,5 msk vetemjöl
- 0.75 dl ketchup
- 4,5 dl vatten
- 1,5 tsk grillkrydda
- 2 msk vispgrädde
- 0,5 tsk vitlökspulver
- 2 krm cayennepeppar (valfritt)
Gör så här:
- Börja med att fräsa din nötfärs och din lök i lite matolja på hög värme. Fokusera på att köttet inte ska ha klumpar, separera klumparna med en träslev, stekspade, gaffel eller liknande.
- När färsen börjat få jämn färg och lite yta, häll i alla kryddor och stek till dem i 10-15 sekunder.
- Häll i mjölet och rör runt det tills det inte finns några mjölklumpar och det blandat sig med färsen.
- Häll i din ketchup, blanda runt lite och häll direkt på vattnet.
- Blanda tills det blivit en jämn sås.
- Tillsätt då din grädde, låt puttra i 3-4 minuter och servera!