Entrecotepasta

IMG_2305

4 port

35 min

  • ca 500 gram entrecote
  • 200 gram pasta
  • 1 aubergine
  • 1 gullök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 6 msk tomatpuré
  • 2 msk oregano
  • 1 tsk chili flakes
  • pastavatten
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • Pecorinoost
  • Färsk oregano

Jag vet inte hur det är med er, men en god pasta till helgen sitter väl aldrig fel? En fin bit entrecote till var riktigt trevligt också!

Gör så här:

  1. Börja med att skära upp auberginen, lök och vitlök i mindre tärningar.
  2. Stek löken och vitlöken i lite olja i en större stakpanna tills de fått en fin färg.
  3. Hacka entrecote i skivor eller bitar som du önskar.
  4. När löken är klar adderar du tomatpurén, oregano, chili falkes, salt och peppar.
  5. Koka upp pastan enligt förpackningen, salta väl.
  6. Stek på auberginen i en annan panna tills de blir gyllenbruna.
  7. Salta och peppra entrecote och stek på det i en het panna till önskad temperatur. Låt köttet vila en stund innan servering.
  8. Blanda ner auberginen och pastan och ev lite av pastavattnet med löken och tomatpurén.
  9. Servera pastan med entrecote på sidan eller strössla över tillsammans med färs oregano och lite pecorinoost.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar