Flygande Jacob

Av Emma Cedborger | mars 1, 2021

Kombinationen kyckling, banan, chili, nötter, grädde och ris blir en flygande Jacob. Ganska udde sett till ingredienserna kanske men väldigt gott!

Clubsandwich på sötpotatis

Av Emma Cedborger | februari 20, 2021

En “smörgås” i lager med kyckling, bacon, dressing och grönsaker på sötpotatis i skivor. En ganska så trevlig kombo om jag får säga det själv.

Asiatisk nudelsallad

Av Gabriel - Ett Gott Land | februari 19, 2021

Denna rätt är min favorit när det kommer till vardagsrätter. Och går att variera i alla oändlighet.

Ceasarsallad

Av Emma Cedborger | februari 15, 2021

Kycklingsallad med bacon, krutonger och ost – det är en riktigt härlig kombo. Addera sallad, cocktailtomater och gurka och rätten är klar.

Ugnsomelett med potatis

Av Emma Cedborger | februari 14, 2021

En snabb och smidig lunch med lite “tager vad man haver”, perfekt att ta till vid kylskåpsrens. Därför blir omeletten lätt varierad och man kan använda lite vad man gillar. Idag blev det med smak av kalkonbacon, purjolök och paprika.

Quesadillas med tomatsallad

Av Emma Cedborger | februari 9, 2021

Den här rätten går egentligen att variera och anpassa efter vad man har i kylen; kyckling, överbliven tacofärs, bönröror, ost och skinka – ja, ni fattar. Kärt barn har många namn. Hur gör du gillar du dina quesedillas?

“Fläskpannkaka”

Av Emma Cedborger | februari 2, 2021

En klassiker som alla gillar, eller? Även om det inte kom hejarop från alla håll och kanter i huset så åts det faktiskt hej vilt – ja, allt tog faktiskt slut. Receptet är egentligen mer baserat som ett mellanmål eller en frukost men det passade bra att göra det till en tidigare middag idag för oss. Hoppas ni vill prova!

Kycklingkebabtallrik med kålsallad

Av Emma Cedborger | januari 31, 2021

Har ni gjort egen kebab nångång? Det här var första gången jag gjorde med kyckling och det blev riktigt lyckat! Saftig och smakrik kyckling med kålsallad, olika kebabsåser och färska grönsaker. Vem kan motstå?

Tjäder med konfiterad potatis, lökkräm och blåbärssås

Av Gabriel - Ett Gott Land | januari 28, 2021

Det finns tyvärr inte så många recept på just tjäder. Så tänkte att jag försökte göra en tappning på en klassisk tjäderservering med blåbärssås. Och här är den!

Ankbröst med rostad pumpapuré, flower sprouts, kålrabbi och smörig rödvinssky

Av Amanda Wiger | januari 26, 2021

Ankbröst med rostad pumpapuré, flower sprouts, kålrabbi och smörig rödvinssky 3 personer 70 min Ingredienser: 500 g ankbröst 1 kvist…

Baconlindad kycklingfilé med tzatziki

Av Emma Cedborger | december 26, 2020

Kyckling i variation, idag saftigt inlindad i bacon med en god fyllning med smak av vitlök och parmesan. Passar såklart till vardags som fest, variera tillbehören; pasta, pommes, pressad potatis eller ugnsrostade grönsaker. Bara fantasin sätter gränser.

Krämig pasta carbonara

Av Emma Cedborger | december 9, 2020

En krämigt god pasta carbonara som är otroligt lättlagad och dessutom väldigt god! En bas av ost och knaprig bacon – vad mer kan man önska?