Tomatsallad med vitost och kycklingbacon

Av Emma Cedborger | juli 22, 2021

Varma dagar – jag varken känner för att laga mat eller egentligen inte heller att äta den. Kalla maträtter känns betydligt mer lockande än heta grytor just nu så jag går all in på det.

Grillade revben och kyckling

Av Gabriel - Ett Gott Land | juni 10, 2021

Helgrillad kyckling och kamben, enkelt och så himla gott 😀

Kycklingspett med sweet chiliglaze och smashed potatoes

Av Emma Cedborger | juni 8, 2021

Går grillen redan varm hemma i det fina vädret? Det här receptet är perfekt för en sommarkväll med kycklingspett som har en söt smak av sweet chilin och riktigt smakrika smashed potatoes.

Krämig currypasta med kyckling

Av Emma Cedborger | maj 31, 2021

TEMACECKA: Picknick
Hand i hand med vädret tänker jag att det lämpar sig ganska bra med picknickvänlig mat. Alltså mat som är god att äta kall. Idag bjuder jag på ett riktigt krämigt och gott recept med smak av curry och med kyckling som tillbehör, men det går ju egentligen att ha vad man är sugen på till.

Under veckan kommer det även dyka upp recept på en fetaostsallad och en krämig potatissallad med kallskuret till.

Chicken nuggets med pommes och currydipp

Av Emma Cedborger | maj 26, 2021

TEMAVECKA: Mcdonalds
Den här veckan bjuder jag på 3 varianter från Mcdonalds meny. Först ut är de här nuggetsen med pommes och en solgul dippsås med lite sting.

Följer kommer även originalet (?) BigMac samt en variant av Veggie cajun BBQ.

Kycklingspett med rostad potatis

Av Emma Cedborger | maj 11, 2021

Om du gillar grillat ser väderprognosenn för den här veckan äntligen ljus ut, då känns det som ett bra tillfälle att dela med mig av ett recept på riktigt goda kycklingspett med rostad potatis, tryffelaioli och persiljesmör! Trevlig grill önskar jag dig!

Kycklingfärsbiffar med rotsaker

Av Emma Cedborger | april 15, 2021

Jag äter mycket kyckling, däremot har jag inte jobbat så mycket med kycklingfärs som jag nu gjort i det här receptet. Jag tycker dock att det blev väldigt gott och med lite sting i. Till biffarna gjorde jag en yoghurtsås med ajvar och potatis och rotsaker i ugnen.

Getostfylld kycklingfilé

Av Emma Cedborger | april 8, 2021

Fyllda kycklingfiléer med getost, basilika och soltorkade tomater. Perfekt vilken dag i veckan som helst! Lätt och hyfsat snabblagat, det mesta sköter sig själv i ugnen.

Curry kycklinggryta

Av Emma Cedborger | mars 31, 2021

Kombinationen mellan kyckling och curry är ett strakt barndomsminne för mig. Jag tycker fortfarande att det är otroligt gott. Grytor överlag tycker jag nästan alltid går hem.

Pankofriterad kycklingmacka med smält manchegokräm och citronmarinerad zucchini och kålrabbi

Av Amanda Wiger | mars 21, 2021

Pankofriterad kycklingmacka med smält manchegokräm, citronmarinerad zucchini och kålrabbi a2 mackor 40 minuter Ingredienser: Pankofriterad kycklinglårfilé: 2-4 kycklinglårfiléer, beroende på…

”Chicken” tikka masala med quorn

Av Emma Cedborger | mars 15, 2021

I det här receptet på tikka masala har jag bytt ut kycklingen mot quorn, men det går givetvis att använda kyckling eller oumph som man gillar det bättre.

Kycklingwok med risnudlar

Av Emma Cedborger | mars 10, 2021

I en wok kan man blanda ner väldigt mycket. Jag har använt mig av kyckling och risnudlar som bas och sen olika grönsaker och en marinad för att få ihop allt.