Falsk lakritsfudge

"Falsk" lakritsfudge gjord på dadlar, mörk choklad och lite smör. Den behöver varken kokas eller nå någon form av speciell temperatur men är minst lika god för det! Om inte godare. Fudgen smälter bokstavligen i munnen samtidigt som den är lite segmjuk. Ett måste till julbaket!
Du behöver:
200 g mörk choklad (70%)
50 g smör
20 färska och urkärnade dadlar
1 msk kakao
1 msk lakritspulver
Lakritsströssel
Gör såhär:
1. Hacka som smält chokladen tillsammans med smöret. Låt svalna.
2. Mixa ner dadlarna så gott det går tillsammans med den smälta chokladen och smöret. Tillsätt sedan kakao samt lakritspulver - Rör om.
3. Klä en liten matlåda med plast och häll i smeten.
4. Strö över strössel och ställ in fudgen i kylen i minst 6 timmar.
5. Skär upp i bitar.
Funkar det med torkade dadlar + extra vätska?
Hej Lina,
Det du kan göra är att blötlägga dadlarna några timmar, gärna över natten 🙂
Tror du det går att byta ut smöret till kokosolja?
Tål inte Mjölkprotein
Dessvärre inte! Men det funkar utmärkt att använda mjölkfritt smör 🙂
För mig skar sig smeten – tips på vad jag gjort för fel? Visst skulle chokladen ner i smöret så att de två smälter tillsammans?
Hej Renée,
Det brukar rätta till sig när den varit i kylen några timmar! Har du testat det?
Tack! Ja du har rätt! Sååå gott det var – farligt mumsigt!!
Vad glad jag blir! Kan bara hålla med, svår att sluta äta!:)
Supersmarriga! Jag lät faktiskt bli att tillsätta extra kakao, tyckte att choklad med 70% kakao räckte. Tack för recept!
Hej Malin,
Tack snälla för att du delar med dig och vad glad jag blir att du tyckte om dom! 🙂
Ska man blanda ihop det smälta med dadlarna eller lägger man det i två lager?
Hej Jacqueline,
Allt ska mixas ihop tillsammans, förutom lakritsströsslet! 🙂