Fetaostsallad

IMG_3862

2 port

15 min

  • 80 gram couscous
  • 300 gram tärnad vitost 3%
  • 200 gram vattenmelon
  • 1/2 mindre rödlök
  • 1/2 mindre gurka
  • 150 gram cocktailtomater
  • 1 msk citron-/ limesaft
  • 1 msk olivolja

TEMACECKA: Picknick
Hand i hand med vädret tänker jag att det lämpar sig ganska bra med picknickvänlig mat. Alltså mat som är god att äta kall. Idag bjuder jag på en riktigt fräsch fetaostsallad som jag misstänker kan bli en favorit i sommar här hemma.

Under veckan hittar du även recept på enkrämig potatissallad med kallskuret till och en riktigt smarrig currypasta med kyckling.

Gör så här:

  1. Koka upp couscousen enligt förpackningen
  2. Tärna melonen, skiva rödlöken tunt, dela på tomaterna
  3. Skölj couscousen så den går ner i temp om du inte ska servera salladen på en gång, blanda med olivoljan
  4. Blanda alla sedan ihop alla ingredienser och ringa citronsaften över
Emma Cedborger

Lämna en kommentar