Fetsostsallad

IMG_3097

2 port

20 min

  • 120 gram gryn, jag använde en mix som heter svenska kvarngryn
  • 1 citron
  • 3-4 kvistar dill
  • 2 salladslökar
  • 8 stänger sparris
  • 300 gram vitost 3%
  • 5 gram mandel
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Jag tycker definitivt att det går utmärkt att äta sallad året om, men just när det blir varmare ute så uppskattar jag det nog lite exakta mycket. Den här fetaostsalladen går att äta kall eller ljummen. Om du hellre vill äta något annat grillat tillbehör kan du skippa fetaosten.

Gör så här:

  1. Börja med att koka upp grynen enligt anvisningarna på förpackningen
  2. Dela sparrisarna, ca 3 cm långa, och lägg dem i stekpannan med lite lite olja, salt och peppar. Stek dem ca 3-4 min tills de blivit mjuka.
  3. Dela mandlarna i två delar och hacka upp dillen samt vårlöken i mindre bitar. Lägg det i större skål och pressa över 1/2 citron
  4. När grynen är klara sköljer du dem en gång i kallt vatten för att få ner temperaturen lite.
  5. Blanda ner gryn och sparris i samma skål som citronblandningen.
  6. Häll över olivoljan och toppa med att smula fetaosten.
  7. Salta och peppra
Emma Cedborger

Lämna en kommentar