Filmjölksbröd med svarta bönor

IMG_1092

Detta är ett otroligt näringsrikt och smakrikt bröd som har sin bas på svarta bönor, havremjölk och filmjölk. Brödet behöver varken jäsas eller knådas. Otroligt gott!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till en brödform (1,5 liter)
Du behöver:
Ett paket kokta svarta bönor (230 g avrunna bönor)
0,75 dl honung
0,5 dl rapsolja
3 dl filmjölk
3 ägg
3,5 dl havremjöl
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1,5 tsk salt

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en brödform med bakplåtspapper.
2. Mixa bönor, honung, rapsolja och filmjölk så gott det går.
3. Vispa upp äggen. Rör ihop alla torra ingredienser i en skål.
4. Rör ihop samtliga ingredienser och häll ner smeten i din brödform. Dunka formen lätt i bordet några gånger för att undvika luftbubblor.
6. Baka brödet i nedre delen av ugnen i cirka 60-90 minuter.
7. Låt brödet svalna helt innan du stjälper upp det.
Förvaras i frysen.

Lämna en kommentar