Fish tacos

IMG_0996

4 personer, ca 30 min

  • 4 torskfiléer (eller valfri vit fisk)
  • 2 ägg
  • 2 dl majsmjöl eller vetemjöl
  • 2 dl panko
  • Nypa salt
  • Olja till stekning
  • 1 paket tortillabröd

Tillbehör

  • färsk mango
  • Picklad rädisa
  • Broccoli
  • Parmesan
  • Vitlöksmajonnäs
  • Citron

Gör såhär:

  1. I tre separata skålar, lägg i ägg, mjöl+salt och panko
  2. Vispa ägget fluffigt
  3. Skär upp fisken i mindre bitar, ca 2 x 5 cm
  4. Doppa bitarna i mjöl, ägg och sist panko
  5. Värm upp olja på medelvärme och stek fisken i rikligt med olja tills den är gyllene, ca 3 min på varje sida
  6. Blanda till en vitlöksmajonnäs på färdig majonnäs eller hemmagjord, 1/2 pressad vitlöksklyfta per deciliter majonnäs
  7. Skär broccolin i mindre bitar och stek hårt i rikligt med olja
  8. Skala och skär mango i mindre bitar
  9. Värm upp tortillabröd i en torr stekpanna och servera till fisken med majonnäsen och grönsakerna
Lin Mellgard

Lämna en kommentar