Fiskburgare med potatismos

49D44827-40DB-4EE5-B61B-8EFA23809A17

4 port

40 min

Fiskburgare:

  • 400 gram torsk
  • 140 gram lax
  • 1-2 äggulor
  • 3 msk matlagningsgrädde 4%
  • ströbröd
  • dill
  • salt
  • peppar

Poatismos:

  • 800 gram potatis
  • 1 ägg
  • 2 msk smör
  • 1 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1-2 dl lättmjölk
  • salt
  • vitpeppar

Tillbehör:

  • ärtor

Fiskburgare är ett snabblagat och gott alternativ till den vanliga burgaren. Passar dessutom jättebra till hemlagat potatismos, ärtorna kan vi säga är grädden på moset - i alla fall enligt mig som är en sann ärt-lover!

Gör så här:

  1. Skala och koka upp potatisarna.
  2. Mixa ihop fisken tillsammans med äggula, grädde, dill och salt och peppar.
  3. Forma till burgare och vänd dem i ströbröd. Stek på dem i lite citron och olja till 56 grader.
  4. Häll av vattnet från potatisarna när de är färdigkokta. Mosa potatisen med en elvisp alt pressen den i en potatispress. Blanda ner smör, ägg, matlagningsgrädde och lättmjölk lite i taget tills du tycker att det blivit en bra konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar