Fiskburgare med potatismos
Fiskburgare med potatismos

4 port
40 min
Fiskburgare:
- 400 gram torsk
- 140 gram lax
- 1-2 äggulor
- 3 msk matlagningsgrädde 4%
- ströbröd
- dill
- salt
- peppar
Poatismos:
- 800 gram potatis
- 1 ägg
- 2 msk smör
- 1 dl matlagningsgrädde 4%
- 1-2 dl lättmjölk
- salt
- vitpeppar
Tillbehör:
- ärtor
Fiskburgare är ett snabblagat och gott alternativ till den vanliga burgaren. Passar dessutom jättebra till hemlagat potatismos, ärtorna kan vi säga är grädden på moset - i alla fall enligt mig som är en sann ärt-lover!
Gör så här:
- Skala och koka upp potatisarna.
- Mixa ihop fisken tillsammans med äggula, grädde, dill och salt och peppar.
- Forma till burgare och vänd dem i ströbröd. Stek på dem i lite citron och olja till 56 grader.
- Häll av vattnet från potatisarna när de är färdigkokta. Mosa potatisen med en elvisp alt pressen den i en potatispress. Blanda ner smör, ägg, matlagningsgrädde och lättmjölk lite i taget tills du tycker att det blivit en bra konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.