Fiskgratäng

IMG_2918

4 port

25 min

  • 450 gram torsk (färsk eller tinad)
  • 100 gram vit ost 10%
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 dl ajvar
  • 1 tsk salt
  • 2 nypor vitpeppar
  • 4 msk finhackad dill

Tillbehör:

  • kokt potatis, gärna mjölig

Det här är en snabblagad fiskgratäng som tar minimalt med tid att förbereda och resten sköter sig i ugnen. Den fick toppbetyg av sambon och jag får erkänna att även jag, som inte är speciellt glad i fisk, tycker att det var gott. En fiskrätt som passar alla med andra ord.

Gör så här:

  1. Lägg tosken i en ugnssäker form och riv eller smula den vita osten över
  2. Blanda ihop matlagningsgrädden, mjölken, ajvar, salt och peppar i en bunke
  3. Häll gräddblandningen runt fisken och toppa sedan hela rätten med den hackade dillen
  4. Kör i ugnen på ca 225 grader i 20 min
Emma Cedborger

Lämna en kommentar