"Fläskpannkaka"

IMG_1577

6 port

45 min (inkl tid i ugnen)

  • 7 ägg
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 dl havremjöl
  • 300 gram kalkonbacon
  • 1 större banan
  • 1 msk vaniljpulver
    eller vaniljextrakt
  • salt

Tillbehör:

  • Rivna morötter
  • Tinade hallon

En klassiker som alla gillar, eller? Även om det inte kom hejarop från alla håll och kanter i huset så åts det faktiskt hej vilt - ja, allt tog faktiskt slut. Receptet är egentligen mer baserat som ett mellanmål eller en frukost men det passade bra att göra det till en tidigare middag idag för oss. Hoppas ni vill prova!

Gör så här:

  1. Starta ugnen på 225 grader.
  2. Skär (eller klipp med en sax som jag gjorde) baconskivorna i tunnare bitar.
  3. Stek dem knapriga.
  4. Under tiden mixar du ihop övriga ingredienser, jag använde en stavmixer.
  5. Häll baconen på en plåt eller en ugnssäker form, jag fördelade smeten i en större och en mindre ugnsform men den passar bra för en ugnsplåt och går dessutom lite snabbare.
  6. Kör i ugnen ca 20-35 min beroende på tjockleken på pannkakan.
Emma Cedborger

2 Kommentarer

  1. Beatrice den februari 14, 2021 kl 20:26

    Verkligen god! Blev en favvo hos grabben snart 3år.

    • Emma Cedborger den februari 15, 2021 kl 20:08

      Vad kul, den är väldigt poppis här hemma också!

Lämna en kommentar