Snabbrimmad lax

Av Lin Mellgard | april 18, 2021

En fräsch och god förrätt med egenrimmad lax, fänkålssallad och, om säsongen tillåter det – valfria primörer.

Havrepannkakor med kvargglass

Av Emma Cedborger | april 17, 2021

Jag är mer åt plätthållet så pannkakor har jag mindre erfarenhet av ärligt talat. Ni kan kika in mina bananplättar som jag delat med mig recept på tidigare. Men idag blev det pannkakor gjorda på havremjöl och jag är riktigt nöjd med resultatet, tyvärr blev det inte så många kvar till mig eftersom dottern roffade åt sig de flesta.

Råbiff med gruyèrekräm, picklad jordärtskocka på friterad wonton

Av Amanda Wiger | april 13, 2021

Råbiff med gruyèrekräm och picklad jordärtskocka på friterad wonton 40 minuter 8 små tilltugg (2 var är lagom som snacks)…

Svartrot med pocherat ägg och ramslökshollandaise

Av Amanda Wiger | april 5, 2021

Svartrot med pocherat ägg och ramslökshollandaise 4 personer 40 minuter 6-8 svarrötter (beroende på storlek) 1/2 citron 7 ägg (4…

Belgiska våfflor på brynt smör

Av Yvonne - Baka lite | mars 22, 2021

Belgiska våfflor är alltid goda men extra goda om smeten görs på brynt smör.

Laxtataki

Av Gabriel - Ett Gott Land | mars 19, 2021

Den perfekta förrätten och du bara måste testa! En variant på Tataki med influenser från Italien, Asien och Sverige.

Wontontaco spicy tuna

Av Amanda Wiger | mars 7, 2021

Wontontaco spicy tuna ca 20 små tacos 60 minuter 20 wontonark (finns att köpa frysta i asiatiska livsmedelsbutiker) rapsolja till…

Kinesisk aubergine med vitlök

Av Lin Mellgard | mars 2, 2021

Denna rätten har alltid varit en av mina absoluta favoriter när vi rest runt i Kina. Aubergine kan ju tyckas vara en smaklös och tråkig grönsak men med rätt tillagning blir den helt otrolig saftig och smakrik!

Vietnamesiska sommarrullar

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

Dessa fräscha sommarrullar är en perfekt förrätt eller lunch under veckans alla dagar!

Blomkålssoppa med parmesan

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

Här bjuds på en värmande soppa med blomkål, potatis och parmesan. Ringla lite kallpressad oliv- eller chiliolja på för extra sting! Funkar utmärkt som både varmrätt eller förrätt.

Ceasarsallad

Av Emma Cedborger | februari 15, 2021

Kycklingsallad med bacon, krutonger och ost – det är en riktigt härlig kombo. Addera sallad, cocktailtomater och gurka och rätten är klar.

Napolitansk löjromspizza

Av Gabriel - Ett Gott Land | februari 12, 2021

Detta är den bästa löjromspizza du kommer ha ätit. Det kan jag lova!