Fräsch mangodessert med kesella och havresmul

IMG_1264

Detta är en fantastiskt god och fräsch dessert som passar utmärkt till påsk och alla andra tillfällen för den delen! Det bästa är att du kan förbereda allt dagen innan för att sedan enkelt fylla upp glasen strax innan servering.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till 4 glas
Mango curd
Du behöver:
500 g fryst, tinad mango
0,5 dl strösocker/sockerersättning
2-3 msk lime
Rivet skal från 1 lime
4 äggulor
125 g smör

Knäckigt havresmul
Du behöver:
50 g smör
2 dl havregryn
0,5 dl honung

Kesella
Du behöver:
500 g lätt kesella
3 msk strösocker/sockerersättning
1 tsk vaniljsocker

 

 

Gör såhär:
1. Börja med mango curden - Mixa mangon så fint det bara går.
2. Häll ner mangopurén tillsammans med socker och lime i en kastrull. Värm upp tills det börjar sjuda och tillsätt sedan äggen under konstant omrörning. Det är nu väldigt viktigt att det inte kokar utan bara sjuder. När det börjar bli en tjock kräm tar du av kastrullen från spisen och tillsätter smöret i bitar. Rör om tills det smält helt och låt sedan curden vara i kylen över natten.
3. Knäckigt havresmul - Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop samtliga ingredienser och klicka ut smeten på plåten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter tills det fått en gyllenbrun färg. Rör om med en stekspade eller liknande i smulet så att det delar på sig. Havresmulet kommer att stelna när det svalnat så ställ gärna in det i kylen.
4. Innan servering rör du ihop samtliga ingredienser till kesselan och varvar den tillsammans med curden och havresmulet i fyra glas. Ät och njut!

Lämna en kommentar