Frikadeller i en mustig tomat-/ pakrikasås med pasta

4 port
45 min
Tomatsås
- 1 frp passerade tomater
- 1 st grillad paprika
- 2 vitlöksklyftor
- 1 st grönsaksbuljong
- 2 nypor färsk basilika
- 1 tsk sirap
- 1 msk olivolja
- salt
- peppar
Frikadeller
- 600 gram nötfärs
- 1 ägg
- 1/2 dl blandande färska kryddor (jag använda basilika och persilja)
- 2 schalottenlökar
- salt
- peppar
Servera med:
- 200-250 gram (okokt vikt) spaghetti
- färska kryddor
- parmesan
Frikadeller måste väl mest vara kända efter Disneyklassikern "Lady & Lufsen", det var så jag sålde in rätten till mina barn idag. Det var inte på den underbara doften av vitlök och basilika som spred sig i hela köket och gjorde att magen kurrade lite extra.
Hela familjen gav måltiden toppbetyg och ärligt talat så växte smaken i munnen under hela måltiden.
En must-try måltid!
Gör så här:
- Börja med att hacka vitlök och basilika och sedan mixa med övriga ingredienser till tomatsåsen.
- Koka upp och låt sjuda på spisen under tiden du gör frikadellerna.
- Riv löken i en bunke och blanda ner övriga ingredienser.
- Forma till mindre bollar och lägg försiktigt ner dem i tomatsåsen. Låt puttra ca 10 min per sida.
- Rör ner pastan tillsammans med grytan.
- Toppa med färska kryddor och riven parmesen.
Super god rätt som älskades av barnen! Lätt att förbereda i förväg bara koka pasta och värma på sås och frikadeller innan servering!
Kommer att göra denna om och om igen! 👌🏻
Vad kul att den gick hem hos er också!