Frikadeller i en mustig tomat-/ pakrikasås med pasta

23B1FB25-D1D0-44D1-858F-C2715587EEF8

4 port

45 min

Tomatsås

  • 1 frp passerade tomater
  • 1 st grillad paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 2 nypor färsk basilika
  • 1 tsk sirap
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Frikadeller

  • 600 gram nötfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl blandande färska kryddor (jag använda basilika och persilja)
  • 2 schalottenlökar
  • salt
  • peppar

Servera med:

  • 200-250 gram (okokt vikt) spaghetti
  • färska kryddor
  • parmesan

Frikadeller måste väl mest vara kända efter Disneyklassikern "Lady & Lufsen", det var så jag sålde in rätten till mina barn idag. Det var inte på den underbara doften av vitlök och basilika som spred sig i hela köket och gjorde att magen kurrade lite extra.

Hela familjen gav måltiden toppbetyg och ärligt talat så växte smaken i munnen under hela måltiden.

En must-try måltid!

Gör så här:

  1. Börja med att hacka vitlök och basilika och sedan mixa med övriga ingredienser till tomatsåsen.
  2. Koka upp och låt sjuda på spisen under tiden du gör frikadellerna.
  3. Riv löken i en bunke och blanda ner övriga ingredienser.
  4. Forma till mindre bollar och lägg försiktigt ner dem i tomatsåsen. Låt puttra ca 10 min per sida.
  5. Rör ner pastan tillsammans med grytan.
  6. Toppa med färska kryddor och riven parmesen.
Emma Cedborger

2 Kommentarer

  1. Cilla den november 2, 2020 kl 11:00

    Super god rätt som älskades av barnen! Lätt att förbereda i förväg bara koka pasta och värma på sås och frikadeller innan servering!
    Kommer att göra denna om och om igen! 👌🏻

    • Emma Cedborger den november 2, 2020 kl 20:53

      Vad kul att den gick hem hos er också!

Lämna en kommentar