Friterad hummertaco med soja- och chilimajo och citrusmarinerad kålrabbi

82926887-3F66-497C-BDFE-27570990CB88

15 st

Ingredienser:

  • 1 förpckning wonton-ark (finns att köpa frysta i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • Matolja till fritering
  • 1 hummer (använde färsk men fryst funkar också)
  • 2 dl majonäs (egen eller Hellmans)
  • 1.5 msk soja
  • 1 msk chiliolja, eller valfri chili
  • 1 kålrabbi
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk limesaft
  • 1/2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 knippe gräslök

Det kan vara lite klurigt att fritera arken till snygga tacos, då de är lite bångstyriga i oljan. Ett bra knep är att använda två pincetter för att få kontroll på spektaklet. Har man inte det går det bra ändå. Blir de inte snygga så är det inte hela världen, blir gott iallafall. Det är väldigt många ark i en förpackning så det finns utrymme för träning, mina första blev fula men titta så tjusiga de blev tillslut!

 

Gör så här:

Klipp eller stansa arken runda i önskad storlek. Jag tog ca 4 ark i taget och använde ett glas som mått och klippte dem runda.

Värm oljan till ca 160-180 grader. Använd med fördel två pincetter och lyft degen i kanterna. Tryck ner ena sidan i oljan och vänd sedan och tryck ner den andra sidan mot botten av kastrullen för att kunna platta till de bubblor som blir och justera formen så sidorna blir platta. Fritera tills arken är gyllenbruna och önskad form. Lägg på hushållspapper.

Plocka ur köttet ur hummern. Skär i ca 1 cm stora bitar.

Blanda majonäs med soja, chili, salt och peppar. Blanda i majon i hummern.

Skär kålrabbin i små bitar. Blanda med citronsaft, limesaft, olivolja, salt och peppar.

Lägg kålrabbi i botten, på med hummern och toppa med gräslök!

Lämna en kommentar