Friterad Kyckling med Krämig Potatis i Ugn

IMG_6237

För 4 portioner:

  • 8 kycklingben
  • 8 normalstora potatisar
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk vegeta
  • 1 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 paprika
  • 3 msk smält smör
  • olja till fritering

En rätt jag vuxit upp med, enkla smaker, inte starka smaker så de passar dem kräsna också. Testa detta till middag!

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 200.
  2. Skala och tärna potatisen
  3. Lägg den i en ugnsfast form och blanda med saltet och det smälta smöret.
  4. Dela paprikahalvan i mitten och lägg bland potatisen.
  5. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter eller tills potatisen fått fin färg.

Under tiden, börja med kycklingen.

  1. Torka av kycklingen och krydda med vegeta.
  2. Förbered en skål med mjöl, en med vispat ägg och en med ströbröd
  3. Mjöla kycklingen
  4. Doppa den mjölade kycklingen i äggen.
  5. Doppa kycklingen i ströbrödet.
  6. Gör så med alla kycklingben och värm upp oljan till medelvärme. Jag använde stekpanna och friterade inte hela kycklingen doppad i olja utan hade endast 2 cm olja och vände kycklingen en gång var tredje minut på alla håll.
  7. Innan du börjar fritera kycklingen, ta ut den gyllenbruna potatisen och häll över mjölken och vispgrädden, skaka till formen och lägg tillbaka in i ugnen i ca 10 minuter till.
  8. Fritera/stek kycklingen tills innertemperaturen vid benet är 82 grader. Detta tog mig ca 15 minuter att göra då jag roterade kycklingen konstant.
  9. När det är ca 5 minuter kvar på kycklingen, ta ut potatisen ur ugnen.
  10. Låt potatisen vila i 10 minuter minst innan ni börjar äta och kycklingen i 5 minuter.
  11. Njut!
Medina Sehic

Lämna en kommentar