Friterad Kyckling med Krämig Potatis i Ugn

För 4 portioner:
- 8 kycklingben
- 8 normalstora potatisar
- 2 tsk salt
- 2 tsk vegeta
- 1 ägg
- 3 dl ströbröd
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 0,5 paprika
- 3 msk smält smör
- olja till fritering
En rätt jag vuxit upp med, enkla smaker, inte starka smaker så de passar dem kräsna också. Testa detta till middag!
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 200.
- Skala och tärna potatisen
- Lägg den i en ugnsfast form och blanda med saltet och det smälta smöret.
- Dela paprikahalvan i mitten och lägg bland potatisen.
- Sätt in i ugnen i ca 30 minuter eller tills potatisen fått fin färg.
Under tiden, börja med kycklingen.
- Torka av kycklingen och krydda med vegeta.
- Förbered en skål med mjöl, en med vispat ägg och en med ströbröd
- Mjöla kycklingen
- Doppa den mjölade kycklingen i äggen.
- Doppa kycklingen i ströbrödet.
- Gör så med alla kycklingben och värm upp oljan till medelvärme. Jag använde stekpanna och friterade inte hela kycklingen doppad i olja utan hade endast 2 cm olja och vände kycklingen en gång var tredje minut på alla håll.
- Innan du börjar fritera kycklingen, ta ut den gyllenbruna potatisen och häll över mjölken och vispgrädden, skaka till formen och lägg tillbaka in i ugnen i ca 10 minuter till.
- Fritera/stek kycklingen tills innertemperaturen vid benet är 82 grader. Detta tog mig ca 15 minuter att göra då jag roterade kycklingen konstant.
- När det är ca 5 minuter kvar på kycklingen, ta ut potatisen ur ugnen.
- Låt potatisen vila i 10 minuter minst innan ni börjar äta och kycklingen i 5 minuter.
- Njut!