Ett Gott Land Gabriel Jonsson

Hej och varmt välkomna!
Mitt namn är Gabriel Jonsson och jag lyckades vinna Sveriges Mästerkock 2019. Jag bor på Gotland sedan 2017 tillsammans med min sambo och labradoren Britta.  
Förutom maten är jakt, fiske och naturen mitt stora intresse. Det är även där jag hittar min inspiration till matlagningen. Därför blir det naturligt att många av recepten ni hittar här kommer att vara efter säsong då grönsakerna är som bäst eller när jakten är igång. 
Hoppas du tycker om dessa recept och hittar mycket inspiration att laga mat alla dagar i veckan.
Bli gärna medlem hos Matrecept för att ta del av nyheter och erbjudanden. 
 
Tack
Gabriel Jonsson

Napolitansk löjromspizza

Av Gabriel - Ett Gott Land | februari 12, 2021

Detta är den bästa löjromspizza du kommer ha ätit. Det kan jag lova!

Tjäder med konfiterad potatis, lökkräm och blåbärssås

Av Gabriel - Ett Gott Land | januari 28, 2021

Det finns tyvärr inte så många recept på just tjäder. Så tänkte att jag försökte göra en tappning på en klassisk tjäderservering med blåbärssås. Och här är den!

Råraka med löjrom

Av Gabriel - Ett Gott Land | januari 15, 2021

Detta är den optimala rårakan i mina ögon! Krispig potatis och de tillbehör jag älskar att ha på min råraka!

Vegetariska kroppkakor med brynt smör, päron och ljummen kålsallad

Av Gabriel - Ett Gott Land | januari 5, 2021

Dessa fantastiska vegetariska kroppkakor bara måste du testa! Minst lika goda som originalet om inte ännu bättre 🙂

Renytterfilé med potatiskaka och rödvinssås

Av Gabriel - Ett Gott Land | december 28, 2020

Detta recept passar perfekt till middagen på nyår.

Krispig jul-tofu

Av Gabriel - Ett Gott Land | december 21, 2020

Detta är den godaste varianten på tofu jag ätit. Alla kommer att älska dem och här är receptet julanpassat!

Bräserad högrev med tryffelpotatispuré och syrad rödkål

Av Gabriel - Ett Gott Land | december 18, 2020

Här är en riktigt fin höst/vinterrätt som du verkligen kommer att imponera på dina gäster med.

Juliga Viltköttbullar

Av Gabriel - Ett Gott Land | december 15, 2020

Dessa köttbullar är smaksatta med juliga smaker men fungerar lika bra att äta året om. Ett måste på julbordet!

Lammentrecôte, polenta med kål och svamp samt rödvinssky

Av Gabriel - Ett Gott Land | december 4, 2020

Här är min variant på polenta som serveras med en härlig lammentrecôte, kål, svamp och en rödvinssky.

Saffranspannkaka

Av Gabriel - Ett Gott Land | december 3, 2020

Här är en helt klassisk saffranspannkaka eller Gotlandspannkaka som det också kallas. Denna dessert gjorde jag till killarna i JLC.

Juliga revbensspjäll

Av Gabriel - Ett Gott Land | december 3, 2020

Dessa revbensspjäll passar lika bra på julbordet som till vilken middag som helst 🙂

Kycklinggryta med saffran och smaksatt ris

Av Gabriel - Ett Gott Land | november 27, 2020

Denna kycklinggryta passar perfekt nu i adventstider. Funkat lika bra under veckorna som på helgen!