
På den här sidan hittar du spännande recept från en blandning av personer som har gästat bloggen på Matrecept.se.
Köttbullar med gräddsås, lingon och pressgurka
Klassiska köttbullar precis som jag vill ha dem 🙂
Älg & rådjur med pepparsås, spetskål och örtsmör
Älg & rådjur med pepparsås, spetskål och örtsmör 90 min 8 pers Ingredienser: 1 rådjurs sadel 400g Älginnanlår 4 st…
Callaloo friters
Vegetariska callaloo fritters är perfekta till frukost eller bara som snacks.
Jerk chicken
Det här receptet blir såklart bäst i grill eller rök, men vill du göra det i vanlig ugn kan du tillaga kycklingen i 15O grader ungefär 1 timme, pensla då och då med mer wet jerk.
Wet jerk
Wet jerk är den våta marinad som används till jerk. Dels marineras köttet i den före grillningen, dels penslas köttet upprepade gånger under grillningen. Eftersom grillningen sker på lägre temperaturer kommer inte marinaden att brännas. Wet jerk håller länge i kylen, den blir inte sämre av att stå någon vecka – helt ok att göra en större batch med andra ord.
Dry jerk jerk
Den här torra kryddblandningen går att använda till mycket mer än bara jerk, den är perfekt att ha färdig i skafferiet. Jag kombinerar den med wet jerk när jag grillar.
Escovitch Fish
Escovitch fish är en fiskrätt som är populär över hela Jamaica. Rätten har anor från när spanjorerna dök upp för första gången och består traditionellt av helstekt red snapper med en vinägersås.
Ålandspannkaka med sviskonkräm och snömos
Till en början serverades Ålandspannkakan rätt och slätt som den var. Småningom blev sviskonkrämen ett tillägg och slutligen kröntes desserten med vispad grädde.
Plåtbröd med rökt flundra (fiskpizza)
Skandinavisk pizza kallar jag för plåtbröd. Jag lovar alla pizzafantaster att det här är alldeles underbart gott.
Abborrcarpaccio
Abborrcarpaccio är en ljuvlig förrätt att servera exempelvis på ett bröllop. De skållade tomaterna, den skalade gurkan och de ljusa abborrfiléerna ger rätten en härligt pastellig ton.