Getostfylld kycklingfilé

IMG_2582

6 port

40 min

  • 6 kycklingfiléer (ca 900 gram)
  • 120 gram getost
  • 1 dl hackad basilika
  • 6 st soltorkade tomater
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • Ugnsbakad potatis

Fyllda kycklingfiléer med getost, basilika och soltorkade tomater. Perfekt vilken dag i veckan som helst! Lätt och hyfsat snabblagat, det mesta sköter sig själv i ugnen.

Gör så här:

  1. Skär ett snitt genom kycklingfiléerna, men inte hela vägen igenom
  2. Bryn filéerna i lite olja i en panna.
  3. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ihop med osten, basilikan, salt och peppar.
  4. Ta upp fileerna och fördela getoströran i "fickan" på kycklingfiléerna.
  5. Dra ev ett snöre runt eller stick ner en trästicka.
  6. Lägg dem i en ugnssäker form och kör i ugnen på ca 225 grader i ca 20 min tills de når en temperatur på ca 70-75 grader.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar