Glutenfri kladdkaka med polkagris

En riktigt god kladdkaka med smak av polkagris som smälter i munnen. Istället för vitt socker har jag använt mig av kokossocker och mörk choklad samt ersatt vetemjölet med mandelmjöl för att få den helt glutenfri.
Kladdkakan mår bäst av att stå i kylens minst 6 timmar men gärna över natten. Så gör den dagen innan för bästa resultat och konsistens!
Till en springform 20 cm
Du behöver:
100 g smör
100 g mörk choklad (70% kakaohalt)
2 ägg
0,75 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker
0,5 dl kakao
1-2 tsk peppparmintsarom
Topping
1 dl korssade polkagrisar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
2. Smält choklad och smör på låg värme och låt svalna.
3. Tillsätt sedan ägg, mandelmjöl, kokossocker, kakao och pepparmintsarom. Vänd runt smeten med hjälp av en slickepott.
4. Klä en springform (20 cm), häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. Håll koll! Kladdkakan ska vara "gungig" i mitten och ha fasta kanter.
5. Låt svalna i kylskåpet i 6 timmar men gärna över natten.
6. Toppa med krossade polkagrisar.