Glutenfri semmelkladdkaka

IMG_7445-2

En kladdkaka som smakar precis som semla! Denna semmelkladdkaka är så otroligt god! Kladdkakan är helt glutenfri och för att minska på sockret så har jag ersatt en del av sockret med banan - men oroa er inte, den smakar inte banan utan bara semla!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till en springform 20 cm
Du behöver:
125 g smör
1 dl mosad/mixad banan
2 ägg
2 dl mandelmjöl
2 msk malen kardemumma
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm bittermandelarom (går att utesluta)

Topping
Vispgrädde
Mandelspån

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt det svalna en aningen.
3. Tillsätt resterande ingredienser och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
4. Häll smeten i springformen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 18-25 minuter. Kanterna ska vara fasta och mitten ska vara "gungig".
5. Låt svalna helt i kylskåpet, minst 6 timmar men gärna över natten.
6. Toppa med vispad vispgrädde och mandelspån - Ät och njut!

4 Kommentarer

  1. Eva Johansson den januari 12, 2021 kl 10:29

    Hej.
    Bittermandelarom kan uteslutas hoppas jag, det är inget som finns i mina skåp 😀
    Hur mkt påverkar det smaken ?

    • Melissa - Hälsobak den januari 12, 2021 kl 20:40

      Hej Eva!
      Haha absolut kan du göra det! Lite skillnad men den blir väldigt god utan också 🙂

  2. Carina Clarhav den januari 11, 2021 kl 19:57

    Vd har du uppe på?

    • Melissa - Hälsobak den januari 12, 2021 kl 20:39

      Vispgrädde och mandelspån! 🙂

Lämna en kommentar