Glutenfri semmelkladdkaka

Till en springform 20 cm
Du behöver:
125 g smör
1 dl mosad/mixad banan
2 ägg
2 dl mandelmjöl
2 msk malen kardemumma
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm bittermandelarom (går att utesluta)
Topping
Vispgrädde
Mandelspån
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt det svalna en aningen.
3. Tillsätt resterande ingredienser och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
4. Häll smeten i springformen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 18-25 minuter. Kanterna ska vara fasta och mitten ska vara "gungig".
5. Låt svalna helt i kylskåpet, minst 6 timmar men gärna över natten.
6. Toppa med vispad vispgrädde och mandelspån - Ät och njut!
Hej.
Bittermandelarom kan uteslutas hoppas jag, det är inget som finns i mina skåp 😀
Hur mkt påverkar det smaken ?
Hej Eva!
Haha absolut kan du göra det! Lite skillnad men den blir väldigt god utan också 🙂
Vd har du uppe på?
Vispgrädde och mandelspån! 🙂
Vad är det för grader på ugnen om man inte har varmluft? Är det samma tid i ugnen ändå?
Hej Pernilla!
175 grader vanlig ugn. Samma tid men håll koll i slutet. Fasta kanter och gungig mitten ska det vara 🙂
Hoppas det smakar!