Glutenfria semmelmuffins

IMG_8068

Dessa semlor är till er som inte orkar vänta att degen ska jäsas eller till er som helt enkelt bara älskar semlor i alla dess former! Superenkla och väldigt goda semmelmuffins som du snabbt slänger ihop.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till cirka 9 muffins
Muffins
Du behöver:
100 g smör
1,75 dl glutenfria havregryn
1,5 dl mandelmjöl
0,75 dl strösocker/sockerersättning
2 tsk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
1 msk nystött kardemumma
2 ägg
1 dl mosad/mixad banan
1 dl turkisk yoghurt 

Mandelmassa
Du behöver:
2 dl mandelmjöl
3 msk strösocker/sockerersättning
1,5 krm salt
1 äggvita
Någon droppe bittermandelarom
1-2 msk vispgrädde

Topping
5 dl vispgrädde

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Smält smöret och ställ det åt sidan.
3. Mixa havregrynen fint och blanda samman dom med resterande torra ingredienser.
4. Vispa ihop ägg, banan och turkisk yoghurt.
5. Vänd samman alla ingredienser till muffisarna och fördela smeten jämnt i en muffinsplåt.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt svalna och gör under tiden mandelmassan.
7. Blanda samman mandelmjöl, strösocker, salt och äggvita. Smaka av med bittermandelarom och tillsätt grädde till önskad konsistens.
8. Vispa grädden och klipp triangulära lock i dina muffinsar. Fyll muffisarna med mandelmassa och grädde. Lägg på locket, pudra på lite florsocker - Ät och njut!

Lämna en kommentar