Gnocchi med tryffelpecorino och skogschampinjoner

FullSizeRender 7 (3)

3-4 personer

30 min

Ingredienser:

  • 350 g skogschampinjon
  • 1-2 schalottenlökar beroende på storlek
  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g tryffelpecorino
  • 4 dl vispgrädde
  • ca 100 g smör
  • 2 tsk sherryvinäger, kan bytas mot citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • 1-2 förpackningar gnocchi (beroende på storlek, läs anvisning på förpackning)

Råkar man sitta på en färsk tryffel så använder man det istället och en "vanlig" pecorino. Alltför sällan man gör det tyvärr.

Gör så här:

Finhacka skogschampinjoner, schalottenlök och vitlök.

Fräs skogschampinjonerna på hög värme i en rejäl klick smör tills de får ordentligt med färg. Sänk värmen och lägg i lökarna och fräs ytterligare några minuter, de ska inte ta färg. Häll i grädden. Låt puttra minst 10 min.

Stek gnocchi i en separat panna tills den får ordentligt med färg. Ställ åt sidan.

Riv i tryffelpecorino i såsen men spar lite till topping. Smaka av med salt, svartpeppar och sherryvinäger.

Häll i gnocchin i såsen och toppa med mer ost. Gott!

Amanda Wiger

Lämna en kommentar