Grillad räka, nektarin, chimichurri och aioli

IMG_2830 (1)

30 min

ca 15-20 st

Ingredienser:

  • ca 600 g frysta scampi, gärna råa
  • 2 gemsalladhuvuden, alt annat salladsblad
  • 5 nektariner
  • 2 lime
  • salladslök till garnering

Chimichurri

  • 1 knippe koriander
  • 1 Knippe persilja
  • 1-2 färska jalapeño, efter smak
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt
  • svartpeppar

Aioli

  • majonnäs, egen eller Hellmans
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • salt

Servera antingen som den är till förrätt, eller komplettera med tortillabröd till varmrätt!

Gör så här:

Gör egen majonnäs eller blanda färdig med riven vitlök, citronsaft och salt.

Finhacka persilja, koriander och jalapeño till chimichurrin. Häll i olivolja + rapsolja. Smaka av med saft från ca 1/2 citron alt lime, salt och svartpeppar.

Finhacka salladslöken och spara till servering. Dela limen.

Grilla räkor, nektarin och lime tills de får fin färg. Smaka av med salt och svartpeppar.

Lägg salladsbladen på ett fat, placera nektarinen och räkan i botten. Toppa med

Aioli, chimichurri och salladslök. Servera med grillad lime som pressas över vid servering.

Amanda Wiger

Lämna en kommentar