Grillad reninnanlår med ”tappad” potatis, örtsmör och gräddfil

Reninnanlår

4 pers 

60 min

Ingredienser:

  • 600 g Innanlår av ren eller älg
  • Salt 
  • Peppar

Potatis

  • 16 st delikatesspotatisar
  • 1/2 kruka Färsk timjan 
  • 1/2 kruka Färsk persilja
  • Olivolja
  • Salt
  • Pepper

Smör

  • 150 g smör (rumstempererat)
  • 1/2 kruka Färsk timjan 
  • 1/2 kruka Färsk persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron
  • 1/2 grön chili 
  • Salt 
  • Peppar

Tillbehör

  • En stor fräsch sallad

Detta recept är framtaget till Polarica Vilt och visar att vi kan äta viltkött hela året 🙂 Perfekt till alla sommarens grillningar 🙂 Hoppas ni gillar detta recept och vågar välja äta mer viltkött!

Gör så här:

Börja med att göra örtsmöret. Finhacka chilin och vitlöken, blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt peppar och zest från citronen. 

Koka potatis med skalet på i välsaltat vatten tills den nästan är helt klar, den ska ha en lite kärna kvar. Pressa till potatisen så den ser ”tappad” ut. Olja i potatisen samt salta och peppra. Grilla potatisen på direktvärme tills den fått färg. Lägg potatisen på ett fat och lägg på örtsmöret så det smälter ner över potatisen. Blanda runt. Toppa med hackade örter och den rökta gräddfilen.

Skär köttet i cm tjocka skivor, salta och peppra. Grilla på direktvärme ca 1 minut per sida. Lyft av värmen och låt vila 4-5 minuter. 

Servar allt tillsammans med en stor och fräsch sallad. 

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar