Grillade revben och kyckling

P1060489

4-8 pers

120 min

Ingredienser:

  • 500 g kamben
  • 1 hel kyckling
  • Ugnsfolie

Kryddning till Kamben:

  • 1/2 dl BBQ Select från Nordic Spice
  • 1/2 dl BBQ Classic Rub från Nordic Spice
  • 1 dl Sweet´n Smokey BBQ Glaze från Nordic Spice

Kryddning till kyckling:

  • 1 dl Ört & Vitlöksmarinad från Nordic Spice
  • 1 dl Honey BBQ Glaze från Nordic Spice
  • 1 dl Barbeque sås från Nordic Spice

Detta är ett recept som jag lagat på min YouTube-kanal. Vill du hellre se mig laga detta så hittar du det HÄR.

Gör så här:

Revben

Börja med att putsa kambenen och ta bort del lilla hinnan som sitter på insidan av revbenen. Rubba in revbenen med både BBQ Select & BBQ Classic Rub. Slå in dem i två lager folie och låt dem gå på grillen eller i ugnen  på ca 150-170 grader i 1,5-2 timmar. Ta av revbenen och låt dem vila 30 minuter. Glaze upp revbenen ordentligt och grilla på dem precis innan servering. Avsluta med att pensla ett lager med Galze innan ni ska äta dem.

Kyckling

Blanda samtliga av vätskorna från Nordic Spice och pensla kycklingen ordentligt runt om samt lätt a något på skinnet och försök få in såsen även där. Kör kycklingen i ugnen på 150 grader och vänd samt pensla kycklingen var 15:e minuter tills den når en innertemperatur på 80 grader vid benet.

Servera

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar