Helstekt fläskfilé i ugn

Av Emma Cedborger | februari 5, 2021

Här kommer helgmiddagen! En helstekt, fylld, fläskfilé som bakas i ugnen så du kan göra annat under tiden! Perfekt om man väntar gäster eller bara vill ta ett glas i lugn och ro!

Saftigt vitlöksbröd

Av Yvonne - Baka lite | februari 2, 2021

Gillar du vitlöksbröd?

Testa att baka de här brödbullarna med massor av vitlök, smör och persilja.

Saffran- & morotspesto och myntapesto

Av Yvonne - Baka lite | december 1, 2020

Två lättlagade tillbehör att piffa upp middagarna med.

Älg & rådjur med pepparsås, spetskål och örtsmör

Av Matrecept | september 25, 2020

Älg & rådjur med pepparsås, spetskål och örtsmör 90 min 8 pers Ingredienser: 1 rådjurs sadel 400g Älginnanlår 4 st…

Tacos på vildsvin

Av Gabriel - Ett Gott Land | september 25, 2020

Denna tacos är perfekt att förbereda dagen innan och ta med till skogen 😀 Går självklart att göra på annat kött än vilt!

Kycklingfilé med kolbakade rotfrukter

Av Gabriel - Ett Gott Land | juli 31, 2020

Detta recept passar perfekt till dig som vill laga allt samtidigt på en och samma grill!

Varmrökt lax med potatissallad

Av Hej Gotland | juli 31, 2020

En riktigt fin sommarrätt som Gabriel Jonsson skapat tillsammans med Marcus på Ica Maxi Visby.

Ljummen potatissallad med grönt

Av Yvonne - Baka lite | juli 26, 2020

Här är ett recept på en god ljummen potatissallad som funkar lika bra på sommarens grillkvällar som vinterns helgmiddagar.

Tomatsallad

Av Gabriel - Ett Gott Land | juli 24, 2020

Detta är enligt mig det optimala tillbehöret till det grillade. Speciellt om du också serverar en lite fetare sås.

Zucchinisallad med kräm på creme fraiche, citron och persilja. Toppad med chili och parmesan.

Av Amanda Wiger | juli 23, 2020

Zucchinisallad med kräm på creme fraiche, citron och persilja. Toppad med chili och parmesan 6 personer 15 min 1-2 zucchini…

Wet jerk

Av Matrecept | juli 22, 2020

Wet jerk är den våta marinad som används till jerk. Dels marineras köttet i den före grillningen, dels penslas köttet upprepade gånger under grillningen. Eftersom grillningen sker på lägre temperaturer kommer inte marinaden att brännas. Wet jerk håller länge i kylen, den blir inte sämre av att stå någon vecka – helt ok att göra en större batch med andra ord.

Dry jerk jerk

Av Matrecept | juli 22, 2020

Den här torra kryddblandningen går att använda till mycket mer än bara jerk, den är perfekt att ha färdig i skafferiet. Jag kombinerar den med wet jerk när jag grillar.