Grilloumiemacka

IMG_0711

Reklam för Elovena.

Hörni, jag har tillsammans med Elovena tagit fram vårens godaste Grilloumiemacka! Det är alltså Elovenas Havre - & mortosbröd som stekts i olivolja och sedan fyllts med avokadoröra, svensk grillost, ruccola och picklad rödlök! Hur gott?

Alla Elovenas bröd har sin bas på rent, glutenfritt havremjöl vilket jag älskar! Ni hittar deras bröd i frysdisken på ICA, Coop, Hemköp, Willys, Citygross och nu även på mat.se samt mathem.se!

Se deras sortiment här!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till 4 Grilloumiemackor

Avokadoröra
Du behöver:
3 mogna avokado
2 finrivna vitlökar
2 msk olivolja
1/2 msk citronsaft
Rivet skal från en citron
Chiliflakes, salt & peppar efter smak

Tillbehör
Du behöver:
1 förpackning av Elovenas Havre - & morotsbröd. Tinad.
200 g svensk grillost
Picklad rödlök
Ruccola
Olivolja att steka i
Salt & Peppar 

 

Gör såhär:
1. Gröp ur avokadorna och mosa dom väl med vitlök, olivolja, citronsaft och citronskal. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
2. Skiva grillosten och dela varje bröd på mitten.
3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grillosten några minuter på varje sida tills den fått en fin gyllenbrun färg. Salta eventuellt lite.
4. Stek därefter brödet på insidan tills brödet fått en knaprig och gyllenbrun insida.
5. Bygg ihop mackorna med avokadoröra, grillost, ruccola och picklad rödlök.
Ät och njut!

Lämna en kommentar