Frasiga Grönsaksfritters 

grönsaksfritters JPEG

 

4 portioner

20 minuter

  • 2 medelstora morötter
  • 2,5 dl vitkål
  • 1/2 gul lök
  • 1 stam salladslök
  • 1 stor näve spenat eller ruccola
  • 1 litet knippe persilja
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl bovetemjöl (vetemjöl funkar också)
  • ca 1 tsk salt
  • peppar
  • 3 dl hett vatten
  • 2 tsk vinäger (vitvin- eller äppelcider)
  • olja till stekning
  • 1 krm curry- & chilipulver (valfritt)

Tillbehör:

  • chilimajonnäs
  • inlagd gurka
  • grönsallad

Dessa krispiga grönsaksfritters är inte bara packade med nyttigheter utan innehåller även gott om protein från kikärtsmjöl och bovete. Du blir riktigt mätt på kuppen alltså! Är perfekta att ta med i utflyktskorgen också om du får feeling.

Gör så här:

  1. Börja med att riva morötterna och strimla vitkålen fint
  2. Finhacka lök och salladslök och lägg allt i en skål
  3. Klipp i spenat/ruccola och persilja och blanda ihop allt
  4. Strö salt jämt över
  5. I en annan skål, vispa ihop kikärtsmjöl, bovetemjöl, en gnutta salt & peppar, vinäger och 3 dl hett vatten
  6. Blanda samman smeten med de färska råvarorna till en jämn smet
  7. Krydda eventuellt med curry- & chilipulver
  8. I en stekpanna, stek små fritters med rikligt med neutral olja, ca 2 minuter per sida så de får en fin och krispig yta.
  9. Servera direkt och njut! Tips är att äta dem till picklad gurka och en god majonnäs.
Lin Mellgard

Lämna en kommentar