Grönkålssallad

IMG_0965

2 personer

20 minuter

  • Ca 5 stora grönkålsblad
  • 1/2 mogen avokado
  • 2 tsk citronjuice
  • 1 päron, helst av en hård typ
  • Handfull hallon eller jordgubbar
  • 1/2 dl oliver, gärna gröna 
  • handfull pecannötter 

Vit bönröra

  • 1 förpackning vita bönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk citronjuice
  • Salt & peppar

En härlig sommarsallad, lätt att förbereda som snabblunch eller till en picknick. Den vita bönröran kan du både ha till sallad, på macka och dippa grönsaker i.

Gör så här:

  1. Skölj grönkålen och hacka i tunna strimlor.
  2. Lägg i en skål och lägg i mogen avokado, citronjuice, salt och olivolja. Massera med händerna tills grönkålen blir mjuk, i ca 1 minut  
  3. Skölj och skär upp päron och jordgubbar 
  4. Lägg grönkålen i botten på en salladsskål och varva med päron, jordgubbar, oliver och pecannötter

Vit bönröra:

  1. Häll av spadet från de vita bönorna
  2. I en matberedare, lägg i alla ingredienser till röran.
  3. Mixa tills du får en slät röra. Smaka av och eventuellt salta/peppra lite till
Lin Mellgard

Lämna en kommentar