Halloumi - & mortosbiffar

IMG_9416

Otroligt enkla och goda biffar som enkelt steks i ugnen vilket besparar dig massa tid! En favoriträtt här hemma som uppskattas av både stora och små.

Biffarna passar bra till det mesta men vi brukar äta dom tillsammans med ris och någon god kallsås! Klyftpotatis till är också riktigt gott.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till cirka 8 biffar
Du behöver:
200 g halloumi
300 g morötter
2 ägg
1 dl ströbröd
1 vitlök
1 tsk chiliflakes
1,5 msk nypressad citronsaft
Rivet skal från 1 citron
Salt & peppar efter smak

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
2. Skala morötterna och riv morötterna och halloumin grovt.
3. Blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
4. Forma till 8 lika stora biffar och pensla på lite olja.
5. Sätt in biffarna i ugnen och sänk värmen till 225 grader. Biffarna är klara när dom fått en fin färg, cirka 15-20 minuter.
Klart!

Lämna en kommentar