Halv 8 hos JLC: Grilled chees sandwich över öppen eld

Grilled Chees LJC

4 pers

25 min

Ingredienser:

  • 12 st skivor Formfranska
  • 150 g Riven mozarella
  • 150 g Riven goudaost
  • 150 g Riven prästost
  • 150 g Parmigiano Reggiano
  • 8 skivor Cheddarost
  • 1 påse Saltade chips
  • Chilisås
  • Smör

Denna rätt blev jag för första gången bjuden på av min vän Mattias som driver Sandhäxan i Stockholm. Jag gillade den så pass mycket och tänkte att jag måste se till att göra denna när jag lagar mat åt Jonas, Lucas och Carl nästa gång.

En väldigt god macka som ska ätas direkt från spisen och snåla inte med parmesanen.

Vil du se när jag lagar detta åt JLC hittar du deras avsnitt HÄR.

Gör så här:

Börja med att blada samman alla ostar som är rivna i en skål. Varje macka består av 3 skivor bröd. Lägg ut 8 skivor bröd, ha på en skiva cheddarost på vardera bröd. Toppa samtliga skivor bröd med rikligt av den rivna ostblandningen.

Hetta upp din stekpanna eller stekhäll. Ha i rikligt med smör och lägg i dina brödskivor med ostsidan uppåt. Lägg gärna ett lock eller aluminiumfolie över för att försöka få osten att smälta. Lägg på en näve chips på 4 st av brödskivorna och chilisås på de resterande 4 skivorna. Toppa den brödskivan med chips med ytterligare en skiva formfranska och pressa till med stekspaden. Nu kommer du till finalen och ett riskmoment. Du ska "flippa"(vända) den brödskivan med chilisås över den formfranskan som ligger på chipsen så att osten hamnar nedåt. Gör detta snabbt och med självförtroende så brukar det gå bra. Pressa till mackan och stek den i mycket smör tills den fått fin färg. Här kan du också med fördel täcka mackan med ett lock eller aluminiumfolie för att säkerställa att osten smält ordentligt.

Dela mackan på mitten från hörn till hörn och riv över rikligt med parmesan, servera tillsammans med en näve chips och chilisås.

Lycka till!

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar