Halv 8 hos JLC: Kanel och kardemummamunkar med grädde och bär

Dessert JLC

5-8 munkar

25 min

Ingredienser:

 • 1 st Ägg
 • 3 msk Socker
 • 25 g Smält smör
 • 1/2 dl Vispgrädde + 2 dl till servering
 • 1/2 dl Mjölk
 • 1 ¾ dl Vetemjöl
 • 1 tsk Bakpulver

Socker:

 • 1 dl Strösocker
 • 1 msk Kanel
 • 1 msk Kardemumma

Tillbehör:

 • 1 st burk Dulce de leche
 • Björnbär
 • Hallon
 • Blåbär
 • Vispgrädde

Detta är desserten jag lagade till JLC i deras programserie Halv 8 hos JLC. Jag valde att göra denna som min finalrätt både föra att jag tycker att den är otroligt god men också för att jag får använda mitt fina munkjärn.

Du ser avsnittet när jag lagar dessa munkar HÄR.

Gör så här:

Börja med att vispa grädden, jag gillar att grädden är otroligt lättvispad men du vispar den så hårt du själv önskar. Ha i dulce de leche i en spritspåse.

Hetta upp munkjärnet långsamt. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret blandat med grädden samt mjölken och rör ner mjölet blandat med bakpulver. Lägg en klick smör i varje fördjupning i munkjärnet. Lägg en sked smet i varje fördjupning. Vänd munkarna när de börjar stelna i kanterna. Sammanlagd gräddningstid 2-3 minuter. Ta upp munkarna och rulla dem i sockerblandningen.

Spruta i lite av dulce de lechen i varje munk. Servera allt i en skål med grädden och toppa med bären samt lite mer dulce de leche.

Hoppas att ni gillar dessa munkar lika mycket som jag gör.

 

Gabriel Jonsson

2 Kommentarer

 1. Pernilla den maj 17, 2020 kl 10:45

  Hej! Detta recept MÅSTE jag bara testa! Men om man inte har ett munkjärn, har du något tips på hur jag kan göra?

  • Gabriel Jonsson Profilbild Gabriel - Ett Gott Land den maj 17, 2020 kl 14:30

   Hej, Vad roligt 🙂 Jag skulle gå och köpa ett 😉 Annars kommer det bli lite svårt, men du skulle kunna göra dom i formen av små pannkakor i stället. Blir samma smakbild i alla fall 😀
   Stort lycka till!

Lämna en kommentar