Halv 8 hos Lucas: Etrecôte med hasselbacksbotatis, sparris och whiskeysås
4 pers
30 min
Ingredienser
- 4 st Entrecôter
- 12 st Mindre fasta potatisar
- 12 st Sparrisar
- Ströbröd
- Salt
- Peppar
- Smör till stekning
Sås
- 1 st Jensens böfhus pepparsås
- 2 dl Grädde
- 2 msk Whiskey

Denna rätt gjorde jag som varmrätt i tävlingen halv 8 hos JLC. Jag kände mig lite bekväm och köpte en färdig sås. Men det är hänt ok att göra det när du har lite bråttom 😉 Och i ärlihetens namn så tycker jag denna är lika bra, om inte bättre, än om jag skulle försöka mig på att göra en egen sås.
Gör så här:
Börja med att tvätta potatisarna väl, ha gärna kvar skalet. Skär små snitt i potatisen men inte helt igenom. Lägg på en ugnsfast form samt salta. Sätt in i ugnen på 200 grader till den nästan är helt klar. Ta ut potatisen och strö över ströbrödet. Du kan behöva pensla potatisen med lite olja för att få det att fastna. Ändra till grillfunktionen på ugnen och kör potatisen tills den fått fin färg.
Salta och peppra köttet runt om, stek eller grilla köttet på båda sidor tills en innertemperatur på 55 grader. Låt vila i ca 5 minuter innan servering.
Ha i såsen i en kastrull och gör enligt anvisningarna med att ha i grädde mm. Tillsätt whiskyn och låt koka någon minut så att alkoholen försvinner.
Grilla sparrisen det sista du gör och servera allt ihop på en tallrik.