Hamburgaretallrik a´la Benjamin Ingrosso

IMG_3364

2 port

30 min

  • 300 gram nötfärs (gärna 5%)
  • 2 hamburgare bröd
  • 120 gram potatis
  • 2 skivor hamburgareost (17%)
  • 1 silverlök
  • 4 skivor hamburgare gurka
  • salt
  • peppar

Dressing:

  • 20 gram lättmajonäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk fettfri yoghurt
  • citronsaft

Nu när grillsäsongen är 100% igång vill jag slå ett slag för den här versionen av Benjamin Ingrossos otroligt goda hamburgaretallrik. Lite modifierad för att balansera upp det med kolhydrater/ protein och fett men fortfarande otroligt god!

Gör så här:

  1. Hacka potatisarna i önskad form och kör in dem i ugnen på ca 200 grader
  2. Om du har en stekbord eller ska steka burgarna i en panna; forma färsen försiktigt till två bollar utan att "arbeta för mycket med dem. Man vill gärna behålla så mycket luft som möjligt.
    Om du ska grilla; jobba på samma sätt men forma istället till burgare. Salta och peppra
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen
  4. Skiva silverlöken i tunna skivor
  5. Grilla/ stek burgarna, om du gjort bollar lägger du dem i pannan/ stekbordet och pressar ut dem till önskad storlek. Vänd efter några minuter och lägg på ostskivorna och låt smälta
  6. Lägg på bröden så det får en lätt stekyta
  7. Bred 1/4 av dressingen på varje brödhalva, lägg sedan över burgaren, gurkan, löken och tillsist övre locket
Emma Cedborger

Lämna en kommentar