Havre & bovetevåfflor

IMG_1248

Våfflor, hur gott är inte det? Går det att tröttna? Jag tror inte det. Testa att byta ut vetemjölet mot havre och bovetemjöl istället. Då får du näringsrika och mättande våfflor som hela familjen kommer att älska.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

 

Till cirka 10 våfflor
Du behöver:
1,5 dl havremjöl
1 dl bovetemjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
5 dl havredryck eller annan mjölk
100 g smält smör
2 ägg

Gör såhär:
1. Blanda samman alla torra ingredienser.
2. Tillsätt därefter resterande ingredienser och låt smeten stå och svälla i 10 minuter.
3. Grädda våfflorna på hög värme i ett våffeljärn. Tänk på att pensla våffeljärnet mellan varje gräddning.
4. Serveras direkt med bär, sylt och grädde!

2 Kommentarer

  1. Kalle den mars 25, 2021 kl 22:47

    Fantastiskt goda, grymt frasiga och med en skonsammare känsla för magen efteråt. Åts glatt av alla åldrar!

    Rekommenderar dock att halvera fettmängden, 100 gram blev på tok för mycket.

    • Melissa - Hälsobak den mars 26, 2021 kl 10:37

      Hej Kalle!
      Vad glad jag blir! Superkul att alla tyckte om dom.
      Det kan man absolut göra, bara jag som älskar smör lite väl mycket!

Lämna en kommentar