Havre & bovetevåfflor

Till cirka 10 våfflor
Du behöver:
1,5 dl havremjöl
1 dl bovetemjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
5 dl havredryck eller annan mjölk
100 g smält smör
2 ägg
Gör såhär:
1. Blanda samman alla torra ingredienser.
2. Tillsätt därefter resterande ingredienser och låt smeten stå och svälla i 10 minuter.
3. Grädda våfflorna på hög värme i ett våffeljärn. Tänk på att pensla våffeljärnet mellan varje gräddning.
4. Serveras direkt med bär, sylt och grädde!
Fantastiskt goda, grymt frasiga och med en skonsammare känsla för magen efteråt. Åts glatt av alla åldrar!
Rekommenderar dock att halvera fettmängden, 100 gram blev på tok för mycket.
Hej Kalle!
Vad glad jag blir! Superkul att alla tyckte om dom.
Det kan man absolut göra, bara jag som älskar smör lite väl mycket!