Havrekakor med choklad – & flingsalt

Havrekakor med choklad - & flingsalt

IMG_7609

Älskar dessa kakor! Dom är så goda och väldigt enkla att göra. En sån typ småkaka som man mer än gärna fyller frysen med.

Dessa är glutenfria och naturligt sötade med kokossocker... och lite mörk choklad.

Tänk på att kakorna är mjuka när dom kommer ut ur ugnen. Det är väldigt viktigt att du låter dom svalna helt innan du flyttar på dom.

Förvaras i kyl eller frys.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till cirka 12 kakor 
Du behöver:
125 gram smör rumsvarmt, mjukt
1,5 dl kokossocker
2 msk rapsolja
3 dl glutenfria havregryn
1,5 dl rismjöl
3 msk potatismjöl
1 tsk hjortronsalt
1 dl chokladknappar
Flingsalt till topping

 

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
2. Vispa smör och kokossocker krämigt med elvisp. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle.
3. Rör ihop havregryn, rismjöl, potatismjöl och hjortronsalt i en skål. Vänd sedan ner detta i smöret. Nyp ihop till en deg. Tillsätt sedan chokladknapparna.
4. Rulla degen till cirka 12-14 bollar (40 gram styck) och lägg dom på ungsplåten. Se till att ha gott om plats emellan bollarna då dom kommer att flyta ut. Platta till kakorna lätt med en gaffel.
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Kakorna kan vara en aningen ojämna när dom kommer ut ur ugnen men detta fixar du lätt med hjälp av öppningen på ett stort glas eller liknande.
6.Strö över flingsalt och låt kakorna svalna helt innan du flyttar dom från plåten.

Instruktioner:

 

 

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar