Havrelimpa med kvarg

IMG_6739

En otroligt god och saftig limpa bakad med ett av vårt näringsrikaste sädesslag havregryn! Brödet behöver varken jäsas eller knådas utan du slänger snabbt ihop det och resten sköter ugnen. Funkar utmärkt att frysa in!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till en limpa
Du behöver:
8 dl havregryn
3 ägg
500 g naturell kvarg (1 burk)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl honung
1 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1,25 tsk salt

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Klä en brödform (1,5 liter).
3. Mixa havregrynen till mjöl.
4. Vispa upp äggen lätt.
5. Blanda samman samtliga ingredienser till en riktigt kletig deg.
7. Häll degen i en brödform och dunka formen lätt i bordet för att få bort eventuella luftbubblor.
8. Baka i nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter.
9. Låt brödet svalna helt innan du stjälper upp det.

Lämna en kommentar